worden gebruikt in gebieden met een beperkte luchtstroom

Met hun strakke, discrete ontwerpen en gevarieerde kleuren- en afwerkingsaanbod worden infraroodpanelen vaak gebruikt om ruimtes te verwarmen waar traditionele verwarmingstoestellen niet kunnen werken – bijvoorbeeld grote ruimtes, tochtige ruimtes of externe ruimtes. Omdat IR-verwarming afhankelijk is van directe straling om de kamer en de inhoud ervan te verwarmen, kan deze worden geïnstalleerd in ruimtes met een beperkte luchtstroom zonder de prestaties negatief te beïnvloeden.

Infraroodpanelen zijn ontworpen om aan de muur te worden gemonteerd, maar kunnen in veel gevallen ook aan het plafond worden bevestigd. Ongeacht waar ze worden gemonteerd, voor optimale prestaties is het van cruciaal belang dat ze een duidelijke zichtlijn hebben naar de ruimte die u wilt verwarmen.

infraroodpanelen

Infrarood verwarming kan zowel aan de muur als aan het plafond worden gemonteerd voor een optimale warmteverdeling. Met een thermostaat regel je de temperatuur precies zoals jij het wilt.

Dit betekent dat infraroodpanelen hoog op de muur of het plafond moeten worden geplaatst – idealiter uit de buurt van obstakels zoals banken, planken, radiatoren enzovoort. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw infraroodstralers vrij zijn van obstakels, maar helpt ook om de opbouw van stof te voorkomen, omdat de warmte alleen de objecten of oppervlakken bereikt waarop ze zijn gericht en niet de omringende lucht.

Kunnen infraroodpanelen worden gebruikt in gebieden met een beperkte luchtstroom?

Om deze reden worden infraroodpanelen vaak aan het plafond gemonteerd, bijvoorbeeld in gangen, slaapkamers en badkamers. Ze zijn bijzonder effectief in deze ruimtes, omdat ze strategisch kunnen worden geplaatst om warmte te bieden precies daar waar u die nodig heeft, bijvoorbeeld op een zithoek of werkruimte. Hierdoor kunt u voorkomen dat u energie verspilt door de hele ruimte te verwarmen wanneer u zich in een bepaald deel van de kamer bevindt, en kunt u uw huis efficiënter maken.

Het is vermeldenswaard dat het belangrijk is om uw infraroodpaneel op minimaal 1 meter afstand van ramen of deuren te houden. Dit komt omdat, als de ruimte te dicht bij deze openingen staat, er warmte verloren gaat in de vorm van onnodig warme lucht die de kamer uit wordt gezogen, waardoor deze gebieden koud en tochtig blijven. Als u op zoek bent naar een energiezuiniger alternatief voor traditionele verwarming, dan is een hoogwaardig infraroodsysteem de perfecte keuze.

Hoewel infraroodpanelen kunnen worden gebruikt als primaire verwarmingsbron voor kleinere huizen of eigendommen met goede isolatie, worden ze doorgaans gebruikt als aanvulling op een conventioneel centraal verwarmingssysteem op gas. Ze zijn vooral effectief in kamers zoals kantoren, studeerkamers, hobbykamers en garages waar u veel tijd doorbrengt, maar niet hetzelfde verwarmingsniveau nodig heeft als andere kamers. Zo bespaart u energie en geld en helpt u uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Sommige infraroodpanelen bieden zoneringsmogelijkheden waarmee u bepaalde zones kunt uitschakelen en de verwarmingsniveaus kunt regelen, waardoor de warmte naar ruimtes wordt geleid die vaak worden gebruikt, terwijl de temperatuur in minder gebruikte ruimtes lager blijft. Dit kan u helpen nog meer energie en geld te besparen, waardoor u de efficiëntie en het comfort in uw hele woning kunt maximaliseren. Om hiervan te profiteren, kiest u een paneel dat compatibel is met een thermostaat en de juiste bedieningsopties heeft voor uw behoeften.